Odengatan 6, 11424 STOCKHOLM

08-19 92 00

Vad vi gör

Erfarenhet av att behandla tandvårdsrädsla

Odengatans Tandvård är inriktad i första hand på AKUT tandvård och erbjuder allt från allmäntandvård till lättare kirurgi och estetiska behandlingar.

Behandlingar

Våra behandlingsmetoder

Tandsmycke

Tandsmycken är en kul och personlig form av smyckning – snabbt att sätta fast, lätt att ta bort och det lämnar aldrig synliga märken på tanden. Finns i olika motiv och storlekar.

Tandlossning

Tandlossning (parodontit) är en av våra vanligaste folksjukdomar. Ca 40% av den vuxna befolkningen har tandlossning i någon grad - utan att veta om det.

Bettskenor

Att pressa eller gnissla tänder är vanligt och beror ofta på stress. Det kan också hänga samman med obalans i ditt bett. På fackspråk kallas tandgnissling och tandpressning för BRUXISM.

Amalgam

Amalgamfyllningarna belastar immunförsvaret har blivit bekräftat via grundliga undersökningar direkt på människor. Därför byter vi ut amalgam fyllningar åt dig som har besvär till följd av dessa.

Tandblekning

Vi på Odengatans tandvård erbjuder både hemblening och klinikblekning. För dig som vill bleka dina tänder hemma kan vi nu erbjuda Whiteness Perfect 10% eller 16%, en produkt som enbart lagligt får säljas av tandläkare men som du kan använda själv hemma. F

Tandhygienist behandlingar

Tandhygienist med lång erfarenhet att behandla parodontit, gingivit (tandkötts inflamation), ilningar, Förebyggande tandvård gör att dina tänder håller sig friska och dina tandläkarbesök korta.

Estetisk Tandvård

Vi har gedigen kunskap om tandblekning, skalfasader, kompositfasader och estetiska tandfyllningar. Vi hjälper dig gärna med att åtgärda missfärgningar, ojämnheter, tandöverlappningar, mellanrum (diastema), blottade tandhalsar, tandluckor mm.

Skalfasader

Skalfasader används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. Skalfader tillverkas individuellt, precis som en porslinskrona. De är mycket tunna och cementeras fast på den synliga delen av tanden.

Allmän Tandvård

Inom allmäntandvårdens verksamhet arbetar vi med förebyggande tandvård, regelbundna undersökningar, lagningar, amalgamamsaneringar, tandutdragningar, rotbehandlingar, bettskenor, kronor och broar.

Akut tandvård

Om du har ont i tänderna, misstänker en infektion i tandköttet eller tappat en lagning/plomb är det viktigt att kontakta en tandläkare. Vänta inte med att söka hjälp. Boka en akut tid så fort som möjligt.

Tandimplantat

Tandimplantat utför vi i nuläget inte på vår klinik, vi hjälper dig som patient vidare till en kirurg på remiss. Vi samarbetar med andra kliniker som kan hjälpa oss med de behandlingar som inte kan erbjuda hos oss. Våra patienter får en kostnadsfri konsultation hos kirurgen på remiss.

Kronor & Broar

Vid avsaknad av tänder kan det vara svårt att till exempel tugga eller le som man vill! Ingen fara, på Sthlm Dental hjälper vi dig med nya konstgjorda tänder via våra superskickliga tekniker. Vi kan till exempel skapa tandproteser, tandimplantat, eller kronor och broar i absolut världsklass, som du kommer älska!

Fast Protetik

Har du skadat en tand eller flera tänder går detta att ersätta med fast prostetik – i de flesta fall med en krona, men även brygga är vanligt förekommande. En tandläkare ser till att färg och form överensstämmer med dina övriga tänder för att helheten ska bli estetiskt tilltalande. Vi erbjuder en rad olika material från porslin till helkeramiska material.

Avtagbar Protetik

En protes kan ersätta några eller alla tänder i en käke. Här på Odengatans tandvård i Stockholm, hjälper vi dig få en fungerande protes. Protesen anpassas och tillverkas speciellt för dig och dina behov. Det finns två olika sorters avtagbara proteser, delprotes och helprotes.

Rotfyllning

Om ett hål har blivit djupt kan det skada tandens inre. Det kan leda till att det bildas bakterier som leder till en bakterieinfektion i tandens rotkanal. Det är infektionen som gör att du får tandvärk. Efter en lyckad rotbehandling med rotfyllning kan tanden fungera som vanligt igen.