Odengatan 6, 11424 STOCKHOLM

08-19 92 00

Kliniken

Söker du en tandläkare eller tandhygienist i centrala Stockholm?

Odengatans Tandvård är en privat klinik som ligger i Lärkstaden (Östermalm) och erbjuder professionell tandvård på 2 minuters avstånd från tunnelbana Tekniska högskolan.

Vi har en lång erfarenhet av såväl akut tandvård som förebyggande vård, allt för att bevara din munhälsa. Om du är i behov av akut tandvård försöker vi hjälpa dig direkt, du får tid oftast samma dag. Vi är erfarna tandläkare och ställer alltid en noggrann diagnos!

Nu har vi även utökade öppettider och har även öppet under lördagar. Ring eller maila oss redan idag och boka in ditt besök.

Om du inte behärskar den svenska språket kan vår personal hjälpa dig på: engelska, italienska, ryska, spanska, polska, georgiska, armeniska.

Vi hjälper dig med dina tänder!Välkommen till Odengatans Tandvård, din lokala tandläkare i Stockholm!

Behandlingar

Våra behandlingsmetoder
Estetisk tandvård
Nästan alla tänder går att bleka. En blekning kan utföras antingen hos tandläkaren eller hemma av patienten själv. Det viktiga är att en tandläkare först undersöker och bestämmer vilken typ av material som ska användas och hur länge behandlingen ska ske.
Rotbehandling
Tandvärk, ömhet eller sår i tandköttet beror vanligen på en infektion i munnen eller skador på dina tänder. När en tand blir infekterad kan du även uppleva en ökad känslighet för kyla och värme. Hål i tänderna kan leda till en smärtsam bakterieinfektion i tandens rotkanal.
Hygienist behandlingar
En tandhygienist kan utvärdera och ge råd om munhygien så att de egna tänderna kan bevaras hela livet. För oss tandhygienister i Stockholm omfattar arbetsuppgifterna att förebygga med sjukdomsbehandlande åtgärder i munhålan på vuxna patienter.
Tandgnissling
Att pressa eller gnissla tänder är vanligt och beror ofta på stress. Det kan också hänga samman med obalans i ditt bett. På fackspråk kallas tandgnissling och tandpressning för bruxism.
Amalgam
Amalgamfyllningarna belastar immunförsvaret har blivit bekräftat via grundliga undersökningar direkt på människor. Därför byter vi ut amalgam fyllningar åt dig som har besvär till följd av dessa.
Allmän tandvård

Med allmän tandvård avses alla de ingrepp och undersökningar som vi oftast associerar med tandläkarbesök. Det kan vara allt ifrån regelbundna undersökningar, förebyggande behandlingar, rotfyllningar, till lagningar och tandutdragningar. Vi på Odengatans Tandvård utför alla dessa behandlingar med målet att göra din tandvård så behaglig och enkel som möjligt... 

Anpassade bettskenor

Odengatans Tandvård utför bettfysiologiska behandlingar. Dessa behandlingar påverkar bettet. Om ditt bett är i obalans leder det ofta till olika typer som besvär som exempelvis tandgnissel, tandpressning eller huvudvärk. Vi hjälper dig att få den behandling som behövs.

Akuttandvård

Det är viktigt att kontakta en tandläkare om du har ont i tänderna. Kanske misstänker du att du har en infektion i tandköttet eller så lider du av svår tandvärk. Vänta inte med att söka hjälp för dina besvär. Det du behöver göra är att boka en akutundersökning

Tandimplantat & Kirurgi

Tandimplantat är idag den bästa tekniken för att skapa nya, konstgjorda tänder. Än så länge är den tyvärr också den dyraste. Att ersätta tänder med implantat är en ganska lång process, men när de väl är på plats fungerar de som riktiga. tänder.

Fast Protetik

Att ersätta förlorade tänder är en fråga om livskvalitet. Många upplever exempelvis att avsaknaden av tänder påverkar deras utseende och därmed deras sälvkänsla negativt. Saknade tänder kan dessutom leda till problem att tugga, känna vad mat smakar och ge upphov till allvarliga hälsoproblem.

Avtagbar Protetik – Tandprotes

För den som vill ersätta en eller flera tänder men där krona/bro eller implantat inte är aktuella kan en protes vara ett alternativ. Beroende på hur många tänder som ska ersättas så finns det antingen helproteser(som ersätter en hel över- eller underkäke) eller delproteser (som ersätter individuella tänder i en över- eller underkäke). Proteserna tillverkas i plast efter en avgjutning av din gom och är avtagbara men fäst olika beroende på vilken typ det är