Tandvårdstödet


Den 1 juli varje år tillgodoräknas du det allmänna tandvårdsbidraget. Det kan maximalt sparas i 2 år och uppgå maximalt till 300 kronor eller 600 kronor, beroende på din ålder.

Från och med de året du fyller 20 år omfattas du av den allmänna tandvårdsförsäkringen. Det innebär att du som patient får ett ekonomiskt stöd från Försäkringskassan. Ersättningen dras automatiskt på din tandvårdsräkning och inte kan hämtas ut i pengar.

Stödet innebär att alla som fyllt 20 år får ett bidrag till regelbundna tandvårdsbesök, en tandvårdscheck.
Är du 20 – 29 år blir bidraget 300 kronor per år – 600 kronor under två år
Är du 30 – 74 år blir bidraget 150 kronor per år – 300 kronor under två år
Är du 75 år och äldre blir bidraget 300 kronor per år – 600 kronor under två år

Tandvårdsförsäkringen ger också ett skydd mot höga kostnader. Skyddet innebär att om Du som patient har kostnader mellan 3 001 – 15 000 kronor ersätts dessa med 50 procent och kostnader som överstiger 15 000 kronor ersätts med 85 procent under förutsättningar att alla arbeten är klara under den aktuella karensperioden. Kostnader upp till 3 000 kronor får Du betala själv (förutom den del som kan betalas med tandvårdsbidraget).

Ersättningen från försäkringskassan baseras på den i förväg bestämda referensprislistan, dvs det ersättningsgrundande priset. Inte all tandvård och inte alla tandgrupper omfattas av ersättningen (som till exempel visdomständer och åtgärder som amalgamsanering eller ren estetisk tandvård ersätts inte). Referenspriset är endast ett riktpris och tandläkarens prislista kan ligga både under och över referenspriset. Vi följer det rekommenderade referensprislistan. Du får mer information av oss om vad som gäller just för din behandling. Om du har fått ett kostnadsförslag gäller det i 12 månader. Ändringar i tandvårdsstödet kan leda till att det slutliga priset förändras..

Aktuellt

Vi har nu ändrade öppettider för att bli mer flexibla och därmed kunna ta emot nya patienter samt givetvis underlätta för våra “gamla” patienter. Bl.a. kommer vi att utöka öppettider vardagar mån-fre 8:00-19:00 och varannan lördag mellan 10:00-15:00. Öppet: lördag har efterfrågats av många.

Karta

[google-map-v3 width=”210″ height=”130″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”false” pancontrol=”false” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”false” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Odengatan 6, Stockholm{}medicine.png{}Lärkstadens frisktandvård” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Hitta hit

Du hittar oss på Odengatan 6,
T-bana Tekniska högskolan

Tandläkarmottagningen är belägen bara 30 meter ifrån tunnelbanan
och busshållsplats precis utanför dörren där bland annat buss nr4 går.

Följ oss

Scroll to top