Rotbehandling – Laga dina tänder i Stockholm


Tandvärk, ömhet eller sår i tandköttet beror vanligen på en infektion i munnen eller skador på dina tänder. När en tand blir infekterad kan du även uppleva en ökad känslighet för kyla och värme.

Hål i tänderna kan leda till en smärtsam bakterieinfektion i tandens rotkanal.
Eftersom kroppens eget försvar inte kommer åt bakterierna i tanden måste den rengöras och rotfyllas hos en tandläkare. Efter en lyckad rotbehandling kan tanden fungera som vanligt igen.
En rotbehandling kan även vara aktuellt vid t.ex. kraftig tandpressning.

Smärtar det?

Denna typ av behandling är ofta väldigt okomplicerad, många av våra kunder blir förvånade över hur lätt och smärtfritt ingreppet är. I vissa fall där bakterier redan har dödat nerverna i rotkanalen föreligger det en risk att du inte ens känner av att du har en infektion. Detta är något som vi först ser vid en röntgen av dina tänder. Du får självfallet bedövning om nerverna och tanden är känslig.

Två behandlingar

När du vill laga dina tänder ber vi dig boka en tid på vår klinik i Stockholm. Har du behov av en rotbehandling krävs minst två behandlingar. Vid det första tillfället gör vi rent rotkanalen och fyller den med ett bakteriedödande medel som ska verka i en månad. Vi kommer sedan att göra en rotfyllning så att tanden åter får full funktionalitet.

Har du frågor är du hjärtligt välkommen att ta kontakt med oss. Du kan även redan i dag boka in en tid hos någon av våra tandläkare.

Aktuellt

Vi har nu ändrade öppettider för att bli mer flexibla och därmed kunna ta emot nya patienter samt givetvis underlätta för våra “gamla” patienter. Bl.a. kommer vi att utöka öppettider vardagar mån-fre 8:00-19:00 och varannan lördag mellan 10:00-15:00. Öppet: lördag har efterfrågats av många.

Karta

[google-map-v3 width=”210″ height=”130″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”false” pancontrol=”false” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”false” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Odengatan 6, Stockholm{}medicine.png{}Lärkstadens frisktandvård” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Hitta hit

Du hittar oss på Odengatan 6,
T-bana Tekniska högskolan

Tandläkarmottagningen är belägen bara 30 meter ifrån tunnelbanan
och busshållsplats precis utanför dörren där bland annat buss nr4 går.

Följ oss

Scroll to top