Tandhygienist i Stockholm


En tandhygienist kan utvärdera och ge råd om munhygien så att de egna tänderna kan bevaras hela livet. För oss tandhygienister i Stockholm omfattar arbetsuppgifterna att förebygga med sjukdomsbehandlande åtgärder i munhålan på vuxna patienter.

– Tandlossning

En vanlig tandsjukdom är tandlossning eller som tandläkare kallar det, parodontit. Detta sker under ett långsamt förlopp genom att bakterier samlas i tandköttskanten och gör den inflammerad. Efter en tid blir fickan mellan tandköttet och tanden såpass djup att tandborsten inte längre räcker till för att komma åt. Senare sprider sig inflammationen till tandroten och käkbenet där tandens fäste förstörs, vilket resulterar till att tanden lossnar.

– Blekning av missfärgade tänder

Tandblekning eller som det också heter dentalblekning, är en behandling för att göra tänderna vitare. Vi på Odengatans tandvård hjälper dig att återfå dina vita tänder igen. Orsaken till missfärgade tänder kan vara många. Vanlig orsak är en förändring mineralstrukturerna som är en effekt av att emaljen blir mindre poröst. Tänderna blir även missfärgade av bakteriella pigment från ex tobak och kaffe.

Aktuellt

Vi har nu ändrade öppettider för att bli mer flexibla och därmed kunna ta emot nya patienter samt givetvis underlätta för våra “gamla” patienter. Bl.a. kommer vi att utöka öppettider vardagar mån-fre 8:00-19:00 och varannan lördag mellan 10:00-15:00. Öppet: lördag har efterfrågats av många.

Karta

[google-map-v3 width=”210″ height=”130″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”false” pancontrol=”false” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”false” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Odengatan 6, Stockholm{}medicine.png{}Lärkstadens frisktandvård” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Hitta hit

Du hittar oss på Odengatan 6,
T-bana Tekniska högskolan

Tandläkarmottagningen är belägen bara 30 meter ifrån tunnelbanan
och busshållsplats precis utanför dörren där bland annat buss nr4 går.

Följ oss

Scroll to top